- Vi blev smidt ud

Fredag 24. februar 2017 kl. 15:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

 - Vi blev smidt ud
Selvom det var kollegaen Terje Pedersen der havde ført forhandlingerne, var det Knud Arhnkiel der løb med opmærksomheden

 - Vi blev smidt ud
- En masse fine ord, kaldte Terje Pedersen (O) forligspartiernes rosende omtaler af Havneplan 2017. En plan, som Dansk Folkeparti tilsyneladende ser sig selv smidt ud af.

Terje Pedersen førte forhandlingerne ved Havneplansforhandlingsbordet for Dansk Folkeparti, der måske, måske ikke, selv valgte at gå, eller måske blev smidt ud.

- Der er mange gode facetter i planen, sagde en nærmest fornærmet, men også lidt ærgerlig Terje Pedersen. - Jeg vil gøre det kort: vi synes godt der kunne være noget både på den ene og på den anden side. Men Ndr. Havnekajbyggeriet er for massivt, og derfor valgte vi at trække os.
Vi er begejstrede for marinaplanen, det bliver et stort aktiv for kommunen, men vi kan desværre ikke bakke op om planen.

Knud Ahrnkiel havde som altid en kommentar på vegne af sig selv og sit parti - en enkelt af dem rettet mod Jesper Hempler, som han en anelse spydigt roste for sin velforberedthed. - Du er ude på en glidebane i forhold til SF-politik, så jeg kan godt forstå din nervøsitet.

En udemokratisk proces
- Jeg vil gerne ønske borgmesteren tillykke - det er nu lykkedes dig at få skabt et flertal for en sag med 18 for, fortsatte Ahrnkiel. - For man bliver smidt ud hvis ikke vi kan tilslutte os hvert et komma. Vi har ingen mulighed haft for at komme til at ændre noget, for ud af døren hvis ikke vi hører efter. Og dette fordi Kertemindelisten skulle have deres supermarked på Strandkilen.
Årsagen til Ahrnkiels vrede var selvfølgelig Turistbureauet, der nu ser ud til at skulle flytte igen inden så længe. - Ingen har nævnt turistkontoret i den her sag, måske fordi de ikke er interessante.

En uskøn farce
Også den nye bygade der skal komme ud af Hindsholmvej blev kritiseret som noget værre vrøvl, hvilket der også blev grint af på tilhørsrækkerne. Knud Ahrnkiel var derfor i sit es, da han fortsatte sin kritik, der sandsynligvis bundede i en skuffelse over ikke at have kunne være med til at sætte et præg på den kommende proces for byens udvikling.

- Når Dansk Folkeparti ikke er med i det her, så er det ikke fordi vi ikke ønsker det, så er det fordi vi er blevet smidt ud, enten står du ret, eller man forlader lokalet, og vi kunne ikke få indført noget, udbrød Ahrnkiel til sin sidemand Marianne Machons store forargelse.
- Det er faktisk rigtig Marianne Machon - det kan ikke hjælpe noget i benægter det. Og er det DNA at der kommer et stort supermarked, ja så siger jeg tak.
Knud Ahrnkiel havde fået talt sig varm og gav efterfølgende en lektion om busstationen og høstede endnu et bifald. Borgmesteren kvitterede med, at det jo ikke var Ahrnkiel selv der havde ført forhandlingerne, hvorefter Ahrnkiel svarede, at han stoler mere på sin makker end på andre.
Kommunen havde for et kort øjeblik fået en ekstra børnehave i byrådssalen, hvor beskyldninger om uordentlighed fløj tværs over salen, hvor borgmesteren både måtte mane til ro og bede tilhørerne om at forlade salen med mindre de altså kunne overholde reglerne om ikke at tale.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:
Borgmesteren havde allerede inden forhandlingerne sit flertal på plads og havde derfor hverken lyst eller behov for at være imødekommende overfor DF.
Terje Pedersen, DF, 25-02-2017 11:55:16

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 114



Powered by Kjerteminde Avis :-]