Det blev der sagt

Vi må tilpasse byen til tiden

Fredag 24. februar 2017 kl. 15:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Vi må tilpasse byen til tiden
I tråd med Hans Luunbjergs indledende fortale for Havneplanen 2017 fremlagde Marianne Machon det samlede Venstres syn på sagen.
- Ingen havde modet, men nu gør vi det!

- Vi må tilpasse byen til tiden vi lever i skal den være levende. Byen skal afspejle det levede liv gennem tiderne. Og det gør Kerteminde allerede. Men når det kommer til Ndr. Havnekaj og posthusgrunden, så er det i forhold til byens historie hverken det ene eller det andet. Det er områder borgere appellerer til at forandre til levende områder.

- Fire projekter der skulle ændre på bybilledet kuldsejlede, da ingen har haft modet og ansvaret til at beslutte og handle. Men det har vi nu med den foreliggende masterplan, der samler et solidt flertal, og det har den gjort i en demokratisk proces.

- Og enten er vi med, eller også er vi ikke. Heldigvis er flertallet med. Og vi skal skabe et levende byliv for alle borgere, erhverv og besøgende - vi bør have en bred palet af muligheder, hvoraf den ene skal være attraktive boliger der kan tiltrække nye skatteborgere.

Kommunen skal gøre sig attraktiv
I Venstre ser man golfbanen som mulig magnet for kommende skatteborgere, ligeså ses marinaens udbygning som et aktiv. Busterminalen mener Venstre bliver mere sikker end der hvor den i dag er placeret, og hilser det velkommen at det bliver gjort handicapvenligt.
- Der er gjort rede for et tilstrækkeligt antal p-pladser, hellere levende mennesker end tomme p-pladser. Biblioteket og Turistbureauet skal gøre havneområdet levende, og den grimme posthusgrund, som nogen omtaler som en del af kommunens DNA, kan endelig blive forandret.

DF sår tvivl om den demokratiske proces
Hvorvidt det har været demokratisk valgte Knud Ahrnkiel at anfægte. Hans byrådskollega Terje Pedersen, der førte forhandlingerne på DFs vegne, blev i følge Ahrnkiel smidt ud derfra. - For man bliver smidt ud hvis ikke vi kan tilslutte os hvert et komma. Vi har ingen mulighed haft for at komme til at ændre noget, for ud af døren hvis ikke vi hører efter. Og dette fordi Kertemindelisten skulle have deres supermarked på Strandkilen.
Knud Ahrnkiel gav efterfølgende Marianne Machon en verbal en på singadusen omkring rådhusets ansatte, der efter en proces hvor de nærmest var ved at omkomme grundet rådhusets dårlige stand, til nu at være glemt i processen med den nye havneplan, der kun indeholder tagetagen. - Det lugter af panik før lukketid - jeg håber vi kan skabe et flertal efter valget der kan få dette sat i bero.

Har vi deltaget i de samme møder?
Marianne Machon tog til genmæle og gav Ahrnkiel en lektie i demokrati. - Vi kan ikke få alle vores ønsker opfyldt, og vil man ikke selv give må man træde ud af en forhandling. Og med hensyn til rådhuset, er det nej-sigerne, der har forsinket den proces og ikke vi andre.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:

Kære Nils Høj

Det første svar, jeg sendte til dit indlæg her, kom ikke på.

Det er sikkert en teknisk fejl.

Jeg er enig med dig i, at det er direkte dumt at handle mod borgernes ønsker.

Lige nu har vi 18 byrådsmedlemmer, som helt klart er i modstrid med ikke bare borgerne, men som også kommer til at ødelægge kommunens økonomi.

Man kan gøre sig sine egne tanker om, hvad årsagerne er til, at 18 byrådsmedlemmer nu - på trods af stor modstand fra borgerne - , bliver ved og misbruger den magt, de har som byrådsmedlemmer.

Venlig hilsen
Bodil Rohde


Bodil Rohde, 27-02-2017 20:47:40


Kære Nils Høj

Jeg er helt enig med dig.

VH
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 27-02-2017 19:16:09



Kære Marianne Machon

Her i byen har borgermøderne efterhånden udviklet sig til folkemøder med et par hundrede deltagere hver gang.

Det er ekstraordinært mange, pg det er udtryk for en meget og stor interesse for, hvad der er ved at ske med byen.

Dine synspunkter om, at vi skal tilpasse byen til tiden, og hvordan det skal gøres, må stå for din egen regning.

Byomdannelsesplanen og indsigelserne mod den, viser det stik modsatte.

Venlig hilsen
Bodil Rohde
Bodil Rohde, 26-02-2017 18:49:29

Kære Steen Ørsted

Jeg er helt enig.

VH
Bodil rohde
Bodil Rohde, 26-02-2017 18:43:16



Marianne Machons udtalelse om Havnekajen og posthusgrunden: at, "så er det i forhold til byens historie hverken det ene eller det andet" vidner om manglende indsigt i byens historie. Det er bekymrende, at en politiker har så ringe indsigt i et vitalt område af Kerteminde. Jeg kan anbefale hende vores museumsvæsens fortræffelige tre-binds værk om vor bys historie.
Kim Beck Danielsen, 26-02-2017 12:26:34

Er det modigt at handle i modstrid med borgernes ønsker?
Jeg tror de fleste vil sige at det er direkte dumt.
Vi er nogle stykker der nok skal minde borgerene om de besynderlige holdninger og beslutninger som stammer fra dig og dit parti, ved det kommende valg.
F.eks. udsagnet om at vi har en ældrepleje som vi kan være bekendt! Et udsagn som er helt ude i hampen og som kun kan stå for dig selv og ikke VI.
Nils Høj, 26-02-2017 12:14:21

Nej Marianne Macon. Busterminalen bliver ikke et hak mere sikker af at blive flyttet, og biblioteket er ikke en maritim ting, der skal ligge på en havn. Det er de sædvanlige smukke ord, der skal dække over, at I ønsker at sælge byggerettighederne - alene for pengenes skyld. Det samme med Nordre Havnekaj. Vær nu ærlige. (Man skal ikke være bange for at prøve noget nyt :-) Steen
Steen Ørstedsteenoe@stofanet.dk, 26-02-2017 10:49:31

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 421



Powered by Kjerteminde Avis :-]