Munkebo Speedway Club afhængig af miljøgodkendelse

Torsdag 23. februar 2017 kl. 14:48

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Munkebo Speedway Club afhængig af miljøgodkendelse
En manglende miljøgodkendelse blokerer for speedwaycentrets ligakørsler Foto: Emil Andresen

Munkebo Speedway Club afhængig af miljøgodkendelse
Hans Luunbjerg vil gerne sælge grunden hvorpå speedwaycentret ligger til centret selv Foto: RMJ
Munkebo Speedway Club afholdt tirsdag i denne uge generalforsamling og en ny bestyrelse blev dannet. Nu håber man på at Byrådet vil give den miljøgodkendelse, der er nødvendig for at man kan fortsætte med at køre på speedwaybanen. Hans Luunbjerg kalder det en kompleks sag.

En miljøgodkendelse på Munkebo Speedwaybane er nødvendig for at man kan fortsætte med at køre på anlægget, og den står nu til at skulle fornys. Fra Munkebo Speedway Centers side er det blevet nødvendigt at køre oftere på banen end hidtil, da Munkebo Scorpions, der kører i den danske liga, skal have mulighed for både at træne og for at afholde liga-løb, samtidig med at ungdomsholdene i speedwayklubben også skal have lov at køre. Men da banen ligger tæt på bebyggelse, er det nødvendigt med højere støjvolde så det ikke generer de omkringboende. Dog risikerer man at holde ungdomskørere og fritidskørere som gidsler i en diskussion om hvem der skal betale gildet - eller have gavn af samme.

Kerteminde Kommune står som ejer af grunden hvorpå banen ligger, men kommunen mener ikke at det er deres opgave at ligge økonomi til at forhøje støjvoldene. Derfor har Speedway Centret foreslået at man kører forurenet jord ind, som man derved tjener penge på at overtage andetsteds fra. Men hvem skal så have pengene? Er det kommunen eller er det foreningen. Sådan lagde borgmester Hans Luunbjerg det ud på Venstres generalforsamling i denne uge.

- Her står sagen lige nu, fortsatte han. - Man har bedt om en miljøgodkendelse hvori det står at det er denne type jord, den forurenede, der skal bygge de nye støjvolde. Problemet er jo bare, at hvis der ikke længere skal køres speedway, så er det grundejeren, og altså kommunen, der skal betale for oprydningen af den forurenede jord. Og derfor tøver man nu en kende med godkendelsen, meddelte borgmesteren.

- Vi har derfor trykket på pauseknappen, udtalte Hans Luunbjerg, og kommer der ikke forhøjede støjvolde, så kan det betyde at man er færdig med at køre liga-speedway, det er den barske realitet. Men det mener jeg da ville være ærgerligt. Derfor har jeg bragt til torvs, at Speedway Centret kan købe grunden, så de selv står for ansvaret heraf. Men det forudsætter at man regner en pris ud, også en pris på hvor mange tons jord der kan køres ind på arealet og som man vil opnå fortjeneste på. Og kan man køre x-antal tusind vognlæs jord ind til en pris af 166 kr. pr. ton, så kan vi som kommune jo ikke bare sælge for en krone, var Hans Luunbjergs argument. - For vi må jo ikke bare forære skatteborgernes penge væk. Den eneste løsning på dette er at vi skal have det overvejende provenu for det jord der køres ind.

En ny bestyrelse håber
- Den nye bestyrelse i Munkebo Speedway Clubs fokus er i disse dage fuldt ud på, om kommunens politikere torsdag aften giver den miljøgodkendelse, som er nødvendig for at klubbens medlemmer – små som store - kan forsætte med at køre på deres hjemmebane i Munkebo, og derved sikre klubbens fremtid, meddeler Speedwayklubbens formand Jørgen Pedersen.

- Vi skal gøre meget for at der kan fortsættes med at køre speedway, og vi skal strække os så langt som vi kan inden for de regler der findes, slutter Hans Luunbjerg om speedway-sagen.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Munkebo Speedway ser fremad efter trist sæson
- Munkebos speedwayhold må trække sig fra den danske liga
- Årets første speedwaymatch aflyses
- Munkebo Speedway Club afhængig af miljøgodkendelse
- Team Scorpions 2017 klar
- Spændende sportslig fusion i speedwayverdenen
- Fifty-fifty match i Holstebro
- Munkebo måtte se nederlag i øjnene
- Slangerup taber vigtige point i mudret match
- Scorpions må undvære holdkaptajnen på mandag
- Bundopgør i Metal Speedway League
- Skorpionerne besøger Slangerup
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 418



Powered by Kjerteminde Avis :-]