Min barndoms jul

14. december

Onsdag 14. december 2016 kl. 08:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

14. december
Min barndoms jul : 14. december
Min barndoms jul er Kjerteminde Avis' julekalender. Den vil bestå af juleopskrifter og fortællinger fra julens gemmer. I dagens låge og altså den fjortende i kalenderen, skal vi høre om en juleaften med københavnere på besøg. Eva Gadegaard Sørensen fra Bibliotekets Venner i Langeskov fortæller:


Jeg kan huske den juleaften, hvor jeg lige var blevet 4 år. Den foregik hos min mormor og bedstefar i Jylland, hvor min morbror (som er 6 år ældre end jeg), min far, mor og jeg deltog.

Jeg fik mit højeste ønske opfyldt - en ca. 50 cm høj celloluid dukke Lise iklædt en flot rød strikket kjole og hvide trusser, hvide ankelsokker og sorte laksko. Den røde kjole havde plisseret nederdel og var strikket af min mor, den var så flot. Dukke Lise kunne lukke øjnene, når hun lå ned og åbne dem når hun stod op. Jeg erindrer ikke at jeg fik andet, det må jeg dog havde fået, men det var dukke Lise jeg legede med hele aftenen.

Året efter fik jeg en lillesøster og herefter holdt vi jul hjemme hos far og mor. Da jeg var 8 år blev familien udvidet med en lillebror.
Min farmor og farfar boede 200 m fra os. Da jeg var 10 år havde farmor fået overtalt mor og far til at holde jul hos dem sammen med mine to farbrødre, deres koner og fem børn i alt. Mine to københavnske kusiner og fætter fik så mange julegaver fra familie og venner at "den pæne stue" hos farmor og farfar var et stort virvar af gavepapir og gavebånd. Den københavnske families gavebudget var noget højere end vores ude på landet. Jeg kan huske, at min søster og jeg kiggede misundeligt på dem. Jeg kan slet ikke huske, hvad jeg selv fik i julegave det år. Det var garanteret noget jeg havde ønsket mig, men det blegnede totalt i det gaveorgie mine københavnske kusiner oplevede.

Da vi kom hjem om aftenen meddelte jeg mine forældre, at herefterdags ville jeg bare fejre juleaften i vores lille familie, jeg ville aldrig fejre jul ude mere! Jeg stod ved beslutningen, indtil jeg selv har fået barn/børn, så lægger jeg hus til stille juleaftener, hvor vi hygger os med god mad, sang og julegaveuddelingen foregår således, at vi pakker én pakke op ad gangen og beundrer den, inden den næste pakke åbnes.


Glædelig jul fra Eva Gadegaard Sørensen

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Eventyrernes konge
- 24. december
- 23. december
- 20. december
- 19. december
- 18. december
- 17. december
- 16. december
- 14. december
- 12.december
- 11. december
- 10. december
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 5



Powered by Kjerteminde Avis :-]