Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade

Onsdag 22. juni 2016 kl. 11:59

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade
På billedet her vises det nuværende fortov med rødt Billede: Kerteminde Kommune

Rynkeby Bygade har status som primær kommunevej og er del af den gennemgående rute mellem Kerteminde og Langeskov. Alligevel har denne rute så godt som intet fortov som de lokale kan fragte sig frem og tilbage på gennem byen.

Et af punkterne på dagens højprofilerede byrådsmøde er etablering af fortov langs Rynkeby Bygade. Bygaden har i dag et meget sparsomt fortovsareal, og det kan langtfra være tilfredsstillende for byens borgere, da trafikken er tæt, og både skolebørn og mødre med barnevogne færdes langs ruten.

Tilbage i marts 2016 godkendte Erhverv- og Vækstudvalget et tilsagn om støtte til nedrivning af et ældre nedslidt beboelseshus på Rynkeby Bygade med henblik på, at der startes en dialog om etablering af fortov. På strækningen skal kommunen muligvis erhverve enkelte områder på på ekspropriationslignende vilkår til en pris af ca. 13.000 kr. + anslået udgift til omkostninger 15.000 kr. Rynkeby Bygade 20 ligger nemlig så tæt på kørebanen, at det ville ligge i vejen for etablering af et sammenhængende fortov på strækningen. Ved de øvrige ejendomme vil der i givet fald blot skulle erhverves mindre arealer af ejendommenes forhaver.

Der er ikke sat penge af til et nyt fortov i denne budgetperiode, så udsigten til et sammenhængende fortov langs Rynkeby Bygade vil formentligt kunne skimtes mellem 2017 og 2020.

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt legemiljø på vej til Rynkeby
- Traditionelt julemarked på Dalsbo
- En uge kun med lokale råvarer
- To verdener i Rynkeby
- Bål til de mindste
- Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade
- Rynkeby Friskole med nyt image
- Lastbil i skolegården
- Byen, der ikke vil dø
- En snert af X-factor
- Æggejagt i Rynkeby
- Rynkeby vil gerne være det største landsbydistrikt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 530



Powered by Kjerteminde Avis :-]