Lastbil i skolegården

Onsdag 4. maj 2016 kl. 15:58

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Lastbil i skolegården
Den 11. maj kommer Trafiksikkerhed i Øjenhøjde forbi Nymarken, hvor elever skal lære at undgå højresvingsulykker.

Den 11. maj rykker Trafiksikkerhed i Øjenhøjde lastbilen ind i skolegården på Nymarken Skole og Børnehus for at lære børnene, hvordan de placerer sig, når de møder lastbiler i trafikken.

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde er i gang med sin 13. sæson, og ca. 93.000 elever har allerede modtaget undervisningen. Børnene lærer, at når de som cyklister skal ligeud i et vejkryds, samtidig med at en lastbil skal til højre, så skal de tage sig i agt for lastbilens kritiske zone.

Den kritiske zone går ca. 2 meter ud fra lastbilens højre forhjørne/A-stolpe. En refleksvest eller tøj i pang-farver til børn og voksne gør samtidig en markant forskel i trafikken og er et effektivt redskab til ikke at blive overset.

Som udgangspunkt er det chaufførens ansvar at undgå højresvingsulykker, men opgaven med at orientere sig efter cyklister både gennem ruderne og i op til 4 spejle, og på samme tid, være opmærksom på den øvrige trafik og på at manøvrere lastbilen, er en vanskelig opgave, som muligvis ligger på grænsen af den menneskelige opfattelsesevne.

Flere end 80 % af de fatale ulykker sker omkring lastbilens front eller højre side af førerhuset. Cyklisten bliver typisk kørt over af højre forhjul. Derfor er det som cyklist og fodgænger vigtigt at være bevidst om risikoen og holde sig udenfor en lastbils kritiske zone.

Siden 2005 er 167 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker. Heraf var knap 25% med dødelig udgang.


RH


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt legemiljø på vej til Rynkeby
- Traditionelt julemarked på Dalsbo
- En uge kun med lokale råvarer
- To verdener i Rynkeby
- Bål til de mindste
- Lange udsigter til fortov på Rynkeby Bygade
- Rynkeby Friskole med nyt image
- Lastbil i skolegården
- Byen, der ikke vil dø
- En snert af X-factor
- Æggejagt i Rynkeby
- Rynkeby vil gerne være det største landsbydistrikt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 2



Powered by Kjerteminde Avis :-]